اسهال بیماری است که افرادی مبتلا به آن از اجابت مزاج رنج برده و مدفوع آنها حالت شل و آبکی پیدا می کند. اسهال دارای دو نوع مزمن و حاد بوده که مبتلا شدن به هرکدام از آنها می تواند فرد را با خطر کم آبی بدن رو به رو کند.
اسهال علاوه بر علائم و حالت هایی که به همراه دارد با دل درد و دل پیچه شدید همراه بوده که بسیار رنج آور است.
شایع ترین علائم اسهال
اسهال همراه با علائمی است که بیشتر افراد آن را تجربه خواهند کرد.
برخی از این علائم عبارت اند از:
- دل پیچه شدید
- از بین رفتن قوام طبیعی مدفوع و شل شدن آن
- نفخ
- تهوع و سرگیجه
- نفخ شکم
- وجود خون
- تب شدید
- کاهش وزن ناگهانی
- رنگ پریدگی
علت اسهال
علت اصلی اسهال معمولا وارد شدن ویروس، عفونت، انگل یا آلودگی به بدن است. اما برخی بیماری های پیش زمینه ای دیگر نیز می توانند این عارضه را به وجود آورده و فرد را دچار اسهال نماید.
برخی عوامل دیگر عبارت اند از:
- دیابت
- انگل ها
- ویروس ها
- عدم رعایت بهداشت فردی
- بیماری های گوارشی (کرون)
- استرس یا اضطراب
- مصرف الکل
- حساسیت به غذای خاص
- آب آلوده
- مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته
- عفونت
- انواع سرطان ها
- دویدن
انواع اسهال
اسهال دارای انواع متفاوت از جمله حاد، مزمن، اسمزی و… است که هر کدام دارای منشا متفاوتی هستند. درادامه علت به وجود آمدن هر کدام از انواع آنها را بررسی خواهیم نمود.
- حرکتی: اسهال حرکتی نوعی از اسهال است که در اثر حرکات و مشکلات روده ای به وجود آمده و به صورت ناگهانی ایجاد می شود.
- ترشحی: نوع اسهال ترشحی به گونه ای است که به دلیل عفونت ها و داروها به وجود می آید. وارد شدن میزان غیر طبیعی آب به روده ها نوع اسهال ترشحی را به وجود می آورد.
- اگزوداتیو: بیماری هایی چون کرون، کولیت می تواند نوع اگزوداتیو اسهال را به وجود آورده و افراد را به این بیماری مبتلا میکند.
- اسمزی: اسهال اسمزی نوعی از این بیماری است که در اثر مواد غذایی چون آبنبات ها یا شیرینی جات به وجود می آید.
- سهال حاد: اسهال حاد دوره طولانی داشته (بیش از ۲ هفته) و معمولا با رعایت نکات بهداشتی و با روشهای درمان خانگی قابل درمان نخواهد بود. این بیماری نیازمند مراجعه به پزشک داشته و بهتر است به موقع درمان گردد.
راه های پیشگیری از اسهال
از آنجایی که اسهال نوعی بیماری از وجود عفونت در بدن یا وارد شدن آلودگی در بدن به وجود می آید بنابراین می توان با رعایت برخی نکات از آن پیشگیری نمود.
برخی راه های پیشگیری از آن عبارت اند از:
- حفظ بهداشت فردی و رعایت نکات بهداشتی
- عدم مصرف فست فود و غذاهایی که دستگاه گوارش را تحریک می نمایند
- نوشیدن آب آشامیدنی سالم
- شستن سبزیجات و میوه ها و ضد عفونی کردن آنها
- پختن کامل مواد غذایی از جمله گوشت و مرغ
- ضد عفونی نمودن یا شستن شیرآلات بهداشتی و حمام
- از مصرف غذاهای تاریخ مصرف گذشته اجتناب شود
عوارض اسهال
اسهال نیز مانند دیگر بیماری ها دارای عوارض زیادی است که افراد هنگام ابتلا به آن آنها را تجربه خواهند کرد. گاهی این عوارض می تواند بیماری های مخرب تری چون بیماری های ناحیه نشیمنگاهی از جمله بواسیر و شقاق به همراه می آورد.
بواسیر
بواسیر بیماری ناحیه نشیمنگاهی بوده که در اثر وارد شدن فشار بر راست روده و مقعد به وجود می آید. این بیماری ناشی از متورم شدن عروق رکتوم و راست روده بوده و دارای انواع خارجی و داخلی می باشد. از آنجایی که بواسیر بسیار شایع بوده و همه افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند و اسهال نیز یک عامل بسیار موثر در به وجود آمدن این بیماری می باشد، پیشنهاد می شود درمان اسهال را جدی گرفته تا باعث بروز بواسیر نشود. همچنین درمان لیزر، کلینیک و مرکز تخصصی درمان بواسیر و انواع بیماری های مقعدی در تهران می باشد که در صورت بروز هرگونه علائم می توانید به آن مراجعه، و بیماری مقعدی خود را در کمترین زمان با لیزر درمان کنید.
شقاق
شقاق نیز دیگر بیماری ناحیه مقعد بوده که باعث به وجود آمدن زخم یا ترک هایی در دهانه مقعد می شود. اسهال می تواند یک عامل بسیار موثر در پدید آمدن شقاق شناخته می شود. بنابراین بهتر است با رعایت نکات بهداشتی و درمانی اسهال را درمان نموده تا از بیماری های شدید تر همچون فیشر پیشگیری نمایید.
فیستول
از دیگر عوارض اسهال میتوان به بیماری فیستول اشاره نمود. فیستول نوعی بیماری عفونی و بسیار دردناک بوده که با پدید آمدن یک مجرای عفونی دو بافت بدن را از یکدیگر جدا نموده و سبب عفونت می گردد. این مجرا می تواند گسترش یافته و عوارض زیادی چون بی اختیاری، درد، خروج ترشح و عفونت به همراه آورد.
ادامه مطلب در تیبا بلاگ
:: بازدید از این مطلب : 149
|
امتیاز مطلب : 288
|
تعداد امتیازدهندگان : 58
|
مجموع امتیاز : 58